English
Suomi

Perheyhtiö Algol 130 vuotta: Teollisuuden ja terveydenhuollon houkuttelevin kumppani

Uutinen 15.5.2024

Algol Oy:n tarina alkoi vuonna 1894, kun saksalainen Albert Goldbeck-Löwe perusti Helsinkiin agentuuriliikkeen. Agentuuriliike ryhtyi toimittamaan kemikaaleja, metalleja ja rakennusaineita Suomen teollisuudelle. Tänä päivänä perheyritys on kasvanut kansainväliseksi konserniksi, joka tunnetaan erityisesti monialaisuudestaan, laadustaan ja hyvistä kumppanuussuhteistaan.

Kauppaneuvos Magnus Bargum ja toimitusjohtaja Alexander Bargum toteavat, että Algolia kehitetään jatkuvuutta ja pitkäaikaista omistajuutta silmällä pitäen.

Algolin toiminta alkoi vuonna 1894 muun muassa metallituotteiden, teknisten komponenttien ja kemikaalien maahantuonnilla. Vuonna 1899 yhtiön perustajan, Albert Goldbeck-Löwen, serkku Ludolf Bargum palkattiin yritykseen, ja hänestä tuli osakkeenomistaja vuonna 1914. Bargumin suku on ollut Algolin omistajana siitä alkaen. Vuodesta 2012 lähtien konsernia on johtanut Ludolf Bargumin pojanpojanpoika Alexander Bargum.

”Historia on meille voimavara, mutta katseemme on tulevaisuudessa, ja tulevaisuus näyttää lupaavalta”, painottaa toimitusjohtaja Alexander Bargum.

130-vuotiasta perheyritystä kehitetään jatkuvuutta ja pitkäaikaista omistajuutta silmällä pitäen. Algoliin kuuluvat yhtiöt tuovat maahan, myyvät ja valmistavat tuotteita teollisuudelle ja terveydenhuoltosektorille. Lisäksi yhtiö tarjoaa suunnittelupalveluja, räätälöityjä projektitoimituksia sekä asennus-, huolto- ja kunnossapitopalveluja. Kansainvälisen kaupan monipuolisena ja laaja-alaisena toimijana Algol edistää vastuullista tulevaisuutta. 

“Tehtävämme Algolissa on pysyä ajankohtaisena rakentamalla kumppaneillemme menestystä. 130-vuotisjuhlavuoden kunniaksi haluan osoittaa lämpimät kiitokset koko henkilöstöllemme, asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme kuluneista vuosista. Jatketaan hyvää yhteistyötä myös tulevaisuudessa”, sanoo Alexander Bargum. 

”Algolin liiketoimintoja on kehitetty pitkäjänteisesti ja muutokset ovat tuoneet aina uusia mahdollisuuksia. Perheyhtiön voimavarana on sen vankka identiteetti ja yhteishenki”, toteaa kauppaneuvos Magnus Bargum. Hän toimi Algolin toimitusjohtajana vuosina 1985-2012.