English
Suomi

Rakennusaineita Suomen teollisuudelle

 

Algolin perusta luotiin tammikuussa 1894, kun Helsingin Liisankadulle perustettu agentuuriliike ryhtyi toimittamaan kemikaaleja, metalleja ja rakennusaineita Suomen teollisuudelle. Silta ensivaiheista nykyhetkeen on yhä olemassa. Alkuperäisten tuotteiden moderneilla versioilla on edelleen vankka sijansa valikoimissa. Myös laatua ja hyvien kumppanuussuhteiden arvoa vaalitaan edelleen.

Agentuuriyritys laajeni tukkukaupaksi 1920-luvulla, jolloin myytävien teollisuustuotteiden määrä kasvoi, varastointitoiminta alkoi ja kotimaiset valmisteet tulivat mukaan valikoimaan. Terveydenhuoltoalan toiminnan alku ajoittuu 1930-luvulle, jolloin Algol sai oikeudet harjoittaa apteekkitavarakauppaa.

Karamalmilta kansainväliseksi

Keskusvarasto on sijainnut 1960-luvulta lähtien Espoon Karamalmilla, jonne Algol siirsi 1980-luvun lopulla myös pääkonttorinsa sekä teknisen kaupan toiminnot. Oma nostolaitteiden tuotanto alkoi Helsingin Herttoniemessä 1970-luvulla.

1990-luvulta alkaen Algol on laajentanut toimintaansa Suomesta myös muihin Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Ukrainaan. Kansainvälinen toiminta on kasvavassa asemassa Algolin liiketoiminnassa.

2000-luvulla palveluliiketoiminnan merkitys tuotemyynnin rinnalla on kasvanut. Tänä päivänä Algol profiloituu paitsi kansainvälisen tukku- ja jakelukaupan ammattilaisena myös asiantuntijapalveluiden tarjoana.

Kaikki alkoi vuonna 1894

Pietari vuonna 1894. Romanov-suvun viimeinen hallitsija, Nikolai II nousee Venäjän keisariksi. Saksalaissyntyinen
Albert Goldbeck-Löwe puolestaan suuntaa katseensa Suomenlahden yli länteen. Suomen suuriruhtinaskunnalla on
voimakas halu teollistua ja liikemies saa rohkean idean. 

Kemikaalit, metallit ja rakennusaineet ovat teollistuvan talouden raaka-aineita ja jonkun ne on Suomelle toimitettava.
Päätös perustaa agentuuriliike Helsinkiin on lopulta helppo, ja niin Albert muuttaa vaimoineen Liisankadulle.

Tammikuussa 2019 Algol täytti 125 vuotta. Katso video Algolin mielenkiintoisista vaiheista 125 vuoden ajalta.