English
Suomi

Yli 130 vuotta kansainvälistä kauppaa

Algolilla on yli 130 vuoden kokemus kansainvälisestä kaupasta. Tytäryhtiömme maahantuovat, myyvät ja valmistavat tuotteita teollisuudelle ja terveydenhuoltosektorille. Lisäksi yhtiöt tarjoavat laadukkaita palveluita, kuten suunnittelua, räätälöityjä toimitusratkaisuja sekä asennus-, huolto- ja kunnossapitopalveluja. Rakennamme kumppaneillemme menestystä ja vastuullista tulevaisuutta.

Agentuuriliikkeen synty

 Romanov-suvun viimeinen hallitsija, Nikolai II, nousi Venäjän keisariksi Pietarissa vuonna 1894. Saksalaissyntyinen Albert Goldbeck-Löwe puolestaan suuntasi katseensa Pietarista Suomenlahden yli länteen. Suomen suuriruhtinaskunnalla oli voimakas halu teollistua ja liikemies sai rohkean idean perustaa agentuuriliikkeen Helsinkiin.

Agentuuriliike ryhtyi toimittamaan kemikaaleja, metalleja ja rakennusaineita Suomen teollisuudelle. Silta ensivaiheista nykyhetkeen on yhä olemassa, sillä alkuperäisten tuotteiden moderneilla versioilla on vankka sijansa Algolin valikoimissa. Myös laatua ja hyvien kumppanuussuhteiden arvoa vaalitaan edelleen.

Vuonna 1899 Goldbeck-Löwen serkku Ludolf Bargum palkattiin yritykseen, ja hänestä tuli osakkeenomistaja vuonna 1914. Bargumin suku on ollut Algolin omistajana siitä alkaen.

Agentuuriliike laajeni tukkukaupaksi 1920-luvulla, jolloin myytävien teollisuustuotteiden määrä kasvoi, varastointitoiminta alkoi ja kotimaiset valmisteet tulivat valikoimaan. Terveydenhuoltoalan toiminnan alku ajoittuu 1930-luvulle, jolloin Algol sai oikeudet harjoittaa apteekkitavarakauppaa.

Olosuhteiden pakosta Saksa nousi jatkosodan aikana merkittäväksi tuontimaaksi ja liikesuhteet Saksaan vahvistuivat edelleen sotien jälkeen. Samaan aikaan Algol osallistui teollisuuden suurhankkijana sotien jälkeiseen jälleenrakentamiseen ja idänkaupan kehittämiseen.

Espoon Karamalmilta kansainväliseksi

Algolin keskusvarasto siirrettiin 1960-luvulla Espoon Karamalmille, jonne Algol siirsi 1980-luvun lopulla myös pääkonttorinsa sekä teknisen kaupan toiminnot. Yhtiön pääkonttori sijaitsee edelleen samassa osoitteessa. 

1990-luvulta alkaen Algol on laajentanut toimintaansa Suomesta myös muihin Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle, Valko-Venäjälle, Ukrainaan ja Intiaan. Venäjän liiketoiminnoista luovuttiin vuonna 2022. Kansainvälinen toiminta on kasvavassa asemassa Algolin liiketoiminnassa.

2000-luvulla palveluliiketoiminnan merkitys tuotemyynnin rinnalla on kasvanut. Tänä päivänä Algol profiloituu paitsi kansainvälisen tukku- ja jakelukaupan ammattilaisena myös asiantuntijapalveluiden tarjoajana.

Algol-konsernia kehitetään jatkuvuutta ja pitkäaikaista omistajuutta silmällä pitäen. Vuodesta 2012 lähtien perheyhtiötä on johtanut Ludolf Bargumin pojanpojanpoika Alexander Bargum.

Vuonna 2024 Algol työllistää lähes 500 ammattitaitoista työntekijää kymmenessä eri maassa. Kansainvälisen kaupan monipuolisena ja laaja-alaisena toimijana Algol edistää vastuullista tulevaisuutta.

Tutustu Algolin vastuullisuustyöhön.