English
Suomi

Riippukuljettimen avulla tuotannosta poistui iso pullonkaula

Artikkeli

Algol Technics ja Rocla ovat tehneet yhteistyötä jo useiden vuosien ajan. Nyt toimitettu riippukuljetin oli projektipäällikkö Joonas Aalto-Setälän mukaan Algol Technicsin ensimmäinen kuljetinratkaisutoteutus Roclalle.

”Tapaamme toimia kuuluu asiakkaan kanssa yhteistyössä kehitettävät ratkaisut. Ratkaisuissamme pyrimme aina olemaan koko prosessin ajan kilpailijoitamme edellä. Tämän projektin tiimoilta olemme saaneet paljon positiivista palautetta käyttämästämme ratkaisusta sekä Roclan tuotantotyöntekijöiltä että johdon suunnalta”, Joonas Aalto-Setälä Algol Technicsiltä sanoo.

Esikokoonpanolinjan avulla tuotanto tehostui

Algol Technicsin toimittaman riippukuljettimen avulla Roclalla saatiin poistettua tuotannosta iso pullonkaula.

”Uudella esikokoonpanolinjalla haluttiin tehostaa tuotantoa, jotta saamme enemmän trukkeja tehtyä. Algol Technicsillä oli meidän tarpeisiimme paras ja sopivin ratkaisu muihin kilpailijoihin nähden”, kertoo Roclan Development Engineer Juha Immonen.

Immonen kertoo, että uuden trukkimallin tuotantoonoton myötä oli sopiva tilaisuus uudistaa myös tuotantoa.

”Aiemmin trukkeja kasattiin kyseisellä alueella siltanostureiden avulla. Nyt sähköisten vastapainotrukkien esikokoonpanolinjalla trukkiin kiinnitetään vastapaino, taka-akselisto ja etuakselisto, jonka jälkeen se lasketaan varsinaiselle kokoonpanolinjalle”, Immonen kertoo.

Projekti meni Immosen mukaan niin hyvin, että neuvottelut mahdollisesta seuraavasta projektista on jo aloitettu.

”Algolin projektipäällikkö hoiti projektia hienosti, vastasi siitä kokonaisuudessaan, hoiti ongelmat, mitä välillä tuli vastaan eikä vain heittänyt ongelmia minulle ratkaistavaksi. Oli erittäin paljon läsnä rakennusvaiheessa ja on myös tukenut tässä toimituksen jälkeen pienissä ongelmissa, mitä ollaan huomattu ja korjannut ne”, Immonen kiittelee.

 


Rocla

Rocla Oy kehittää ja valmistaa sähköisiä varasto- ja vastapainotrukkeja, automaattitrukkijärjestelmiä sekä niihin liittyviä kokonaispalveluja. Rocla on ainoa suomalainen trukkivalmistaja, ja se kuuluu Mitsubishi Logisnext -yhtiöön. Yhtiö työllistää yli 480 henkilöä.


Tagit:  Algol Technics