English
Suomi

Anonyymi ilmoituskanava pakolliseksi vuoden loppuun mennessä - Algolilla WhistleB ollut käytössä jo vuodesta 2017

Uutinen 22.11.2021

EU-tasoinen uusi whistleblowing-direktiivi tulee pakolliseksi tämän vuoden loppuun mennessä yli 50 henkilöä työllistävissä yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa. Direktiivin peruselementteinä ovat väärinkäytösten paljastaminen ja niistä ilmoittavan suojelu. 

WhistleB-palvelu on ollut Algolissa käytössä jo vuodesta 2017. Kanava avattiin vuosi sitten myös asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme käyttöön.

Aina ei epäilyttävästä tilanteesta voi kertoa omalla nimellä. Henkilöstö tai yhteistyökumppani saattaa pelätä, että epäkohdasta ilmoittaminen voisi aiheuttaa ongelmia. Tällaisessa tilanteessa voidaan käyttää whistleblowing-ilmoituskanavaa. Kanavassa ilmoituksen tekijä on lähtökohtaisesti anonyymi, ellei hän itse ilmoita nimeään.

Whistleblowing-ilmoituskanava on osa vastuullista liiketoimintaa 

Olemme Algol-konsernissa sitoutuneet toimimaan vastuullisesti ja rehellisesti. Eettiset liiketoimintaperiaatteemme ohjaavat kaikkea toimintaamme. 

“Meille on tärkeää, että jokainen voi turvallisesti puuttua mahdolliseen liiketoimintaperiaatteiden vastaiseen toimintaan ja korjausta vaativiin väärinkäytöksiin. Henkilöstön lisäksi whistleblowing-ilmoituskanava on meille tärkeä työkalu asiakkaiden ja muiden sidosryhmien luottamuksen säilyttämiseksi”, Tor Edgren, Algolin yritysvastuupäällikkö sanoo. 

Siirry palveluun: https://report.whistleb.com/fi/algol

Lisätietoja

Tor Edgren, Group Corporate Responsibility Manager, Algol Oy, tor.edgren@algol.fi