English
Suomi

Algol Trehabilta liiketunnistimiin perustuva järjestelmä yksin asuvan turvaksi

Tiedote 1.6.2020

Algol Trehab Oy lanseeraa Suomen markkinoille liiketunnistimiin perustuvan Sensoriina-turvajärjestelmän. Palvelun avulla ikäihmisen tai muun yksin asuvan on turvallisempaa asua kotona mahdollisimman pitkään. Sensoriina toimii Sigfox-verkossa, joka on pitkän kantaman radioverkko. Tämä tekee palvelusta huomattavasti edullisemman kuin vastaavanlaiset matkapuhelinverkossa toimivat ratkaisut.

Ei loukkaa yksityisyyttä

Sensoriinan toiminta perustuu liiketunnistimien havaitsemaan ja keräämään dataan. Yksin asuvan kotiin asennetaan ovisensori sekä asunnon koosta riippuen kaksi tai useampia seinään kiinnitettävää liiketunnistinta. Sensoriinassa ei ole kameraa, eli se ei tallenna kuvaa eikä ääntä, vaan seuraa ainoastaan liikettä. Näin Sensoriina ei myöskään loukkaa asukkaan yksityisyyttä.  

”Läheiset voivat seurata web-sovelluksesta yksin asuvan henkilön aktiivisuusraporttia, johon on tallentunut hänen päivittäinen kulkunsa huoneiston sisällä tai matkat ulos ja takaisin sisälle. Lisäksi sovellus hälyttää tekstiviestillä, jos normaalissa toiminnassa on poikkeuksia”, Algol Trehabin tuotepäällikkö Maria Vulli kertoo. 

Sensoriina valvoo kotia myös silloin, kun asukas on matkoilla, sairaalassa tai muuten poissa kotoa. Tällöin se toimii kodin turvalaitteistona, joka ilmoittaa mahdollisista luvattomista kulkijoista. Järjestelmän avulla läheiset voivat mistä ja milloin vain tarkistaa, että kaikki on kuten pitääkin.

”Vaikka Sensoriina tuo omaiset lähelle, se ei koskaan korvaa toisen ihmisen huolenpitoa ja seuraa. Sen sijaan se tuo yksin asuvalle turvaa ja läheisille mielenrauhaa -myös näin koronapandemian aikana”, Vulli muistuttaa.

Sigfox-verkkoyhteistyö Connected Finlandin kanssa

Sensoriina perustuu ranskalaisen KRG Corporaten liiketunnistinjärjestelmään. Järjestelmä toimii Sigfox-verkossa, joka on maailmanlaajuinen IoT-verkko. Koska Sensoriinan laitteet yhdistyvät suoraan verkkoon, palvelu on paitsi turvallinen ja luotettava myös helppo ottaa käyttöön. 

Suomessa Sigfox-verkkoa operoi Connected Finland Oy. Yhtiön verkko kattaa jo yli 90 % Suomen väestöstä.

”Algol Trehabin kehittämä Sensoriina-palvelu hyödyntää operoimaamme valtakunnallista IoT-tietoliikenneverkkoa. Odotukset palvelulle ovat korkealla, koska palvelu luo turvallisuutta niin yksineläjille, heidän omaisilleen kuin myös mahdolliselle hoitohenkilöstölle”, toteaa Tom Lindblad, yksi Connected Finland Oy:n perustajista.

Algol Trehabin toimitusjohtajan Johan Wulffin mukaan Sigfox-verkko tarjoaa myös merkittävän edun muihin vastaavanlaisiin palveluihin nähden.

”Sensoriinan käyttämän Sigfox-verkon, eli niin sanotun nollaverkon, etuna on se, että se pystyy siirtämään pieniä määriä dataa hyvin edullisesti. Näin Sensoriina on huomattavasti edullisempi kuin matkapuhelinverkossa toimivat ratkaisut”, hän sanoo.

Digitaaliset palvelut tukevat kotona asumista

Algol Trehab Oy on perinteisten apuvälineiden toimittaja. Yhtiö tarjoaa laajan valikoiman arjen toimintaa helpottavia apuvälineitä johtavilta valmistajilta. Valikoimiin kuuluvat muun muassa liikkumiseen, istumiseen ja nostamiseen sekä siirtämiseen tarkoitettuja apuvälineitä. Sensoriinan kaltaiset, uudenlaiset digitaaliset ratkaisut laajentavat yhtiön palveluvalikoimaa. 

"Nykypäivänä seniorit haluavat asua kotona mahdollisimman pitkään. Sensoriina tukee tätä mahdollisuutta antamalla lisäaikaa turvalliseen kotona asumiseen. Tämä on meille uutta ja kiinnostavaa liiketoimintaa. Teknologian ja uusien digitaalisten palveluiden avulla tavoitteemme auttaa sujuvamman arjen luomisessa onnistuu entistä paremmin", Wulff toteaa.

Lisätietoja

Maria Vulli, tuotepäällikkö, Algol Trehab Oy, p. 0400 799 192. 

Johan Wulff, toimitusjohtaja, Algol Trehab Oy, p. 050 343 8964.

Tom Lindblad, Founder, Connected Finland Oy, p. 050 69 454.

www.sensoriina.fi 

Laitetta myydään Algol Trehabin Oma Arki -verkkokaupassa, www.omaarki.fi.

Connected Finland Oy lyhyesti

Espoossa ja Tallinnassa, Virossa 14 henkeä työllistävä Connected Finland teki vuonna 2019 3,2 miljoonan euron liikevaihdon. Yhtiön maanlaajuisessa IoT-verkossa on laitteita jo lähes 200 000, ja yhtiöllä on laite- ja palveluratkaisuasiakkaita jo 37 maassa. www.connectedfinland.fi.

Algol Trehab Oy lyhyesti

Algol Trehab Oy on apuvälinealan asiantuntija. Tarjoamme asiakkaillemme laajan valikoiman arjen toimintaa helpottavia apuvälineitä johtavilta valmistajilta. Edustamamme tuotteet on valittu markkinoiden parhaista ja otamme vastuun niiden toimivuudesta vielä vuosienkin kuluttua. Autamme sopivien tuotteiden valinnassa ja huollamme apuvälineet ammattitaidolla ja kokemuksella. Palvelemme niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin toimijoita apuvälineasioissa. Yhtiö kuuluu suomalaiseen Algol-konserniin. Lue lisää: www.algoltrehab.fi.

Sensoriina - yksin asuvan turvaksi