English
Suomi

Algol Technics ja Boliden Kokkola sopineet automaattisen kunnostuslinjan toimittamisesta

Tiedote 28.10.2019

Algol Technics ja Boliden Kokkola ovat sopineet automaattisen anodien kunnostuslinjan toimittamisesta. Projekti valmistuu alkuvuodesta 2021. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista. 

Konenäköjärjestelmä on toimituksen sydän

Boliden Kokkola tuottaa metallista sinkkiä elektrolyyttisessä prosessissa, jossa sinkki saostetaan katodielektrodien pintaan sähkövirran avulla. 

Anodielektrodit tulee ajoittain nostaa pois elektrolyysiprosessialtaista kunnostusta ja puhdistusta varten. Prosessissa on jo nyt käytössä Algol Technicsin toimittamia automaattinostureita. 

”Toimittamamme ratkaisu huolehtii jatkossa lisäksi levyjen siirtämisen käsittelyn eri vaiheisiin. Koko toimituksen sydän on konenäköjärjestelmä, joka tarkastaa, onko levy hyväkuntoinen, pitääkö se kunnostaa tai jopa poistaa käytöstä ja korvata uudella. Lopuksi altaaseen palautuu sama määrä levyjä, jotka on tarkastukseen nostettukin”, Algol Technicsin myyntijohtaja Teemu Rantala kuvailee prosessia.  

Lisätietoja 

Teemu Rantala, Head of Sales, Algol Technics, puh. +358 40 551 5697.

Algol Technics lyhyesti

Algol Technics on teollisuuden kumppani ja materiaalinkäsittelyn asiantuntija. Yhtiö on vahvasti mukana sisälogistiikan, automatisaation ja robotiikan kehityksessä sekä edustaa useita kiskokalustoalan kansainvälisiä toimijoita Suomessa. Yhtiö kuuluu Algol-konserniin. Lue lisää: www.algoltehnics.fi. 

Algol on suomalainen kaupan monialakonserni. Toimimme laajassa kansainvälisessä kumppaniverkostossa vastuullisesti ja 125 vuoden kokemuksella. Ratkaisumme parantavat teollisuuden tuotannon laatua ja turvaavat sen sujuvuutta. Terveydenhuollossa vahvistamme paremman elämän edellytyksiä. Algol-konsernin vuoden 2018 liikevaihto oli 178 MEUR. Työllistämme lähes 500 ammattilaista kymmenessä maassa. Lue lisää: www.algol.fi. 

Boliden Kokkola lyhyesti

Ruotsalaiseen Boliden-konserniin kuuluva Boliden Kokkola on 315 000 tonnin vuotuisella tuotantokapasiteetillaan Euroopan toiseksi suurin sinkkitehdas. Tehdas työllistää noin 540 henkilöä.

Boliden Kokkola tuottaa sinkkiä pääasiassa terästeollisuuden käyttöön. Noin 85 prosenttia tuotannosta menee vientiin. Lue lisää: www.boliden.com/fi.