English
Suomi

Algol Chemicals toimittaa asiakkailleen ISCC PLUS -sertifioitua, uusiutuvaa ja biopohjaista ammoniakkia ensimmäisenä Pohjoismaissa - Tuotteiden avulla mahdollisuus laskea hiilijalanjälkeä merkittävästi

Tiedote 25.5.2023

Algol Chemicals on ensimmäinen yritys Pohjoismaissa, joka toimittaa asiakkailleen ISCC PLUS -sertifioitua ammoniakkia. Ilmastonmuutoksen huomioiminen ja kuluttajien kysyntä vihreämmille tuotteille lisääntyy edelleen tulevina vuosina. Yhtiö pystyy nyt omalta osaltaan auttamaan asiakkaitaan vähentämään ympäristövaikutuksia kestävillä tuotteilla Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Yhtiön toimittamilla ISCC PLUS -sertifioidulla uusiutuvalla ja biopohjaisella ammoniakilla on mahdollista pienentää hiilijalanjälkeä merkittävästi, jopa 70-100 % perinteisesti tuotetun ammoniakin hiilijalanjälkeen verrattuna. Hiilijalanjälkeä voidaan pienentää lähelle hiilineutraalia nykyisestä noin kahdesta kilosta hiilidioksidia per kilo typpeä (2 kg CO2 /kg N).

“Olemme iloisia voidessamme nyt toimittaa ISCC PLUS -sertifioitua, uusiutuvaa ja biopohjaista ammoniakkia asiakkaillemme, joille hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on ensisijaisen tärkeää. ISCC-sertifioidun ammoniakin hankinta on vastuullista ja edistää kestävää kehitystä”, Algol Chemicalsin Business Unit Director Peter Martens sanoo.

Uusiutuvaa ja biopohjaista ammoniakkia voidaan käyttää moneen erilaiseen tarkoitukseen, esimerkiksi metallinkäsittelyyn, typpioksidien poistamiseen voima- ja polttolaitoksissa sekä erilaisissa kemiallisissa prosesseissa tai fermentointiprosesseissa ph-arvojen säätämiseen. 

Uusiutuvat ja biopohjaiset tuotteet ovat saatavilla Suomen ja Skandinavian markkinoilla kesäkuusta 2023 alkaen. Ne ovat merkittävä askel kohti ympäristöystävällisempiä ja hiilijalanjäljiltään pienempiä ratkaisuja. Pitkän aikavälin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä.

Vastuullisuustavoitteet ovat olennainen osa strategiaa

Algol Chemicals on asettanut lyhyen aikavälin vastuullisuustavoitteensa vuosille 2022-2024. Tavoitteet pohjautuvat vuoden 2021 lopulla tehtyyn olennaisuusarvioon sekä Algol-konsernin vastuullisuustavoitteisiin. Tavoitteet tukevat lisäksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. 

”Tavoitteemme ja kestävämpien tuotteiden lisääminen tuotevalikoimamme auttaa meitä vastaamaan sidosryhmiemme odotuksiin. Meille on tärkeää, että olemme omalta osaltamme auttamassa asiakkaitamme saavuttamaan heidän vastuullisuustavoitteensa”, Algol Chemicalsin CEO Kalle Kettunen sanoo.

Lisätietoja

Kalle Kettunen, CEO, Algol Chemicals, p. +358 40 558 5478.
Peter Martens, Business Unit Director, Algol Chemicals, p. +45 9394 8282.

Algol Chemicals lyhyesti

Algol Chemicals Oy yhdistää teollisuuden raaka-aineiden valmistajat ja asiakkaat, tarjoten samalla räätälöityjä toimitusratkaisuja, palveluita ja asiantuntemusta. Maailmanlaajuisten kumppanien Reach-rekisteröidyt tuotteet toimitetaan asiakkaille paikallisista varastoista. Yhtiö tarjoaa palveluja yli 3 000 teollisuusyritykselle Suomessa, Skandinaviassa, Baltiassa, Valko-Venäjällä, Ukrainassa ja Intiassa. Algol Chemicals kuuluu Algol-konserniin. www.algolchemicals.com/fi