English
Suomi

Algol Chemicals ja Palonot yhteistyöhön palonestomarkkinoille

Tiedote 10.9.2019

Algol Chemicals Oy ja suomalainen Palonot Oy ovat aloittaneet yhteistyön. Yhteistyö tukee Algolin tavoitetta olla mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta. 

Palonot kehittää ja markkinoi uudenlaisia ympäristöystävällisiä palonestoaineita, joita voidaan käyttää puun, luonnonkuitujen ja komposiittimateriaalien palonestoaineena sekä sisä- että ulkokäytössä. Yhtiön tuotteiden toimintaperiaate perustuu esimerkiksi puumateriaalin kohdalla suojattavan materiaalin pintakäsittelyyn tai kyllästämiseen, jolloin puutuotteen pinta säilyttää sille ominaisen ulkonäön. 

”Algol Chemicals on yksi Palonotin sijoittajista. Etsimme aktiivisesti alamme uusia innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja. Yhteistyö tukee haluamme olla mukana rakentamassa ja tukemassa kestävämpää tulevaisuutta”, Algol Chemicalsin toimitusjohtaja Juha Jokinen kertoo.

Kasvava markkina 

Puurakentaminen on kasvussa useista syistä. Kasvavaan trendiin vaikuttavat ympäristösyiden lisäksi esimerkiksi puun vaikutukset sisäilmaan ja puun ominaisuudet sisätilojen akustiikkaa parantavana materiaalina. Puurakentamisen myötä myös palonestoaineiden kysyntä on kovassa kasvussa. Markkina on valtava.

”Palonestoaineiden globaalin markkinan arvo on tällä hetkellä useita miljardeja. Algol Chemicalsilla on pitkä kokemus palonestoaineiden myynnistä omalla markkinallaan. Tuomme yhteistyöhön paitsi kokemuksemme ja osaamisemme myös muun muassa suorat yhteydet laajaan asiakaspohjaan”, Juha Jokinen toteaa.

Lisätietoja

Juha Jokinen, toimitusjohtaja, Algol Chemicals, puh. +358 9 509 91.

Palonot: www.palonot.com.

Algol Chemicals lyhyesti

Algol Chemicals yhdistää teollisuuden raaka-aineiden valmistajat ja asiakkaat, tarjoten samalla räätälöityjä toimitusratkaisuja, palveluita ja asiantuntemusta. Maailmanlaajuisten kumppanien Reach-rekisteröidyt tuotteet toimitetaan asiakkaille paikallisista varastoista. Yhtiö tarjoaa palveluja yli 3 000 teollisuusyritykselle Skandinaviassa, Baltiassa, Valko-Venäjällä, Ukrainassa ja Intiassa. Yhtiö kuuluu Algol-konserniin. www.algolchemicals.fi.