English
Suomi

Algol Technicsin ja Terexin yhteistyö juhlii 60-vuotispäiväänsä

Tiedote 10.1.2017

Algol Technics on maahantuonut ja markkinoinut Terexin nosto- ja siirtoteknisiä Demag-tuotteita Suomessa vuodesta 1956 alkaen.

"Algol valikoitui kumppaniksi, koska meillä oli hyvät suhteet sekä Suomen että Saksan teollisuusyrityksiin. Yhteistyön alkuvaiheessa toimitimme etenkin nostimia konepajateollisuudelle. Suomessa oli voimakas kasvu ja uusiin halleihin ja niiden koneisiin investoitiin vauhdilla, Algolin aikaisempi toimitusjohtaja", nykyinen hallituksen jäsen Magnus Bargum muistelee yhteistyön alkuvuosia.

Mikä on toimivan ja pitkäjänteisen yhteistyön resepti?

"Toimintamme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen, jonka varaa hyvät liikesuhteet rakentuvat. Laadukkaat tuotteet ja jatkuva tuotekehitys on mahdollistanut taloudellisen menestyksen vuosikymmenestä toiseen", liiketoimintayksikön johtaja Aimo Leppinen Algol Technicsistä kertoo kumppanuudesta.

Vuonna 2017 voimaan astuvat muutokset Terexin omistajuusjärjestelyissä eivät Algol-konsernin toimitusjohtajan Alexander Bargumin mukaan vaaranna yhteistyön jatkumista:

"Toivomme ja odotamme yhteistyön kehittyvän edelleen positiiviseen suuntaan, kun Demagista tulee osa Konecranesia. Meistä tulee samalla sekä Konecranesin kilpailija että yhteistyökumppani, mutta on olemassa hyvät edellytykset sille, että tämä asetelma on molemmille osapuolille hedelmällinen".

Demagin omistajakuvioissa on aiemminkin tapahtunut muutoksia ja Algol Technics on sopeutunut tilanteisiin.

"Demag on ollut aina hyvä tukemaan paikallisia verkostoja ja Algolin vakaus on taannut sen, etteivät omistajamuutokset ja muutokset kilpailijakentässä ole vaikuttaneet kriittisesti yhteistyöhömme", Magnus Bargum toteaa.

Demag on jo tiedottanut Algol Technicsille, että yhteistyö jatkuu entiseen malliin uudenkin omistajan kanssa.

Tiivis yhteistyö  Demagin, Dematicin ja muiden alan parhaiden tuotevalmistajien kanssa on kehittänyt Algol Technicsistä kokeneen asiantuntijan teknisten tuotteiden valinnassa sekä hankkeissa, joissa rakennetaan tai modernisoidaan tuotantolinjastoja ja lisätään automaatioastetta robotiikkaa ja modernia kuljetintekniikkaa hyödyntämällä.

"Olemme pystyneet luomaan eri valmistajien tekniset tuotteet tuntevan palveluorganisaation ja satsaamme tuotemyynnin lisäksi teknisten projektien suunnitteluun, laitteistojen kunnossapitoon ja huoltoon kaikkialla Suomessa", Algol Technicsin toimitusjohtaja Martin Evers kertoo Algol Technicsin liiketoiminnan painopisteistä.